Translate

2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

2012 Lietuviškos naujienos ( 2 )

" Tauro Porteris " - tai tamsus kaip naktis alus turintis ilgai išliekančia kakavos spalvos putą, alus yra 6,3 stiprumo ir šie laipsniai trupti jaučiasi. Tik paragavus alus    
pasirodė šiek tiek saldokas, bet tai tik pirmas įspūdis po to
jau jaučiasi skrudintų kavos pupelių skonis. Pasak aludarių alaus sudėtyje galima aptikti 5 rūšių salyklą: šviesų, Miuncheno, karamelinį, šokoladinį ir juodą. Aš sugebėjau aptikt 2 - karamelinį ir šokoladinį. Galbūt kiti 3 per daug subtilūs ir taip gerai paslėpti, kad jų nepastebėjau. Mano manymu tai gana vykęs " Kalnapilio-Tauro grupės " produktas. Tik man įdomu iš kur šios daryklos marketingo specialistai ištraukė, kad XVIII porteris buvo būtent juodos spalvos?




" Utenos Pilsener" - ryškiai geltonos spalvos, labai lengvo skonio alus. Paragavus smarkiai jaučiasi miežių salyklas, o ir puta taurėje išlieka ilgiau nei įprastai,  tai manau ir yra tai kas išskiria šį alų iš kitų  " Švyturys-Utenos alus "  daryklos verdamų alaus rūšių. Pasakyti ar šis alus yra toks pat kaip Čekijoje  negaliu  nes ten dar nebuvau, o ir alaus iš Šveiko gimtinės dar neragavau.
 Mano verdiktas - Utenos aludariai vieną pilsnerį pakeitė kitu, gerti galima, bet yra ir skanesnių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą