Viename iš prekybos centrų Estijoje radau lietuviško alaus kloną. Lietuvoje šį alų virė dar tuometinė "Ragutis" alaus darykla, alus vadinosi "Volfas -Engelman rinktinis". Dabar nei tokio alaus, nei tokios daryklos ( pakeitė vardą į " Volfas-Engelman) Lietuvoje jau nėra. Internete panaršęs radau, jog tas pats klonas yra, tiksliau buvo Latvijoje, vadinosi " Cesu special". Kadangi jau neatsimenu koks buvo tas lietuviško alaus skonis tai tikiuosi man primins šis - pagamintas Estijoje.
Taigi: "A. Le Coq special " šviesus, gintaro spalvos, lengvas alus. Šiek tiek jaučiasi kartumas kuris ilgainiui pereina į saldumą. O daugiau........kaip ir viskas, nieko ypatingo nesijaučia nei salyklas, nei apyniai. Standartiškai iš pradžių alus gausiai užputoja, taurėje susidaro tiršta puta, kuri pranyksta po kelių akimirkų.
Taigi: "A. Le Coq special " šviesus, gintaro spalvos, lengvas alus. Šiek tiek jaučiasi kartumas kuris ilgainiui pereina į saldumą. O daugiau........kaip ir viskas, nieko ypatingo nesijaučia nei salyklas, nei apyniai. Standartiškai iš pradžių alus gausiai užputoja, taurėje susidaro tiršta puta, kuri pranyksta po kelių akimirkų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą