Translate

2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Algio Grigonio alaus darykla

Keliaudamas pro Ginkūnus ( Šiaulių priemiestis ), šalai pagrindinės gatvės, pamačiau iškabą, jog prekiaujama pakruojietišku alumi. nutariau užsukti ir pažiūrėti ką čia vakare galėsiu paragauti. Pardotuvėje-bare galima tikrai pigiai įsigyti  ( litras alaus kainuoja 3 - 3.50 Lt ) Algio Grigonio verdamo alaus. Algio Grigonio alaus darykla, tai nedidelė šeimyninė alaus darykla įsikūrusi Jovarų gyvenvietėje šalia Pakruojo ir  kuriai suteiktas "Kulinarinio paveldo" sertifikatas. Ragaujam:
"Algio alus" tamsiai rudos spalvos, su tiršta puta. Jaučiasi, kad nepagilėta mielių, salyklo, alus saldus, o iš mano patirties jei alus saldus tai tikrai bus stiprus. Taip ir yra įpusėjus butėlį alkoholis davė žinot apie save. Etiketėje  parašyta alkoholio yra  6%  +/-1%, tai tikrai čia bus +1%. Daugiau apie šį alų kaip ir neturiu ką pasakyt, žodžiu postipris kaimiškas alus ir tiek.

"Šinkorių alus" tirštas, lengvai gazuotas, gelsvos spalvos, be putos. Iš kvapo priminė prieš tai ragautą "Algio" alų, tik šis ženkliai silpnesnis. Pagalvojau šis bus kur kas skanesnis, taigi su nekantrumu puoliau ragaut ir ............... kas čia per tvarinys? Ar šis alaus skonis turi būt rūgštus ar čia prarūgusį man supylė? Jei toks jo tikras skonis tai ačiū, šis alus ne man. O jei čia taip, atleiskit už žodį "chaltūrinama", tai tada net nežinau už ką "kultūros paveldas" suteiktas. Prastesnio alaus dar nesu ragavęs. Tikiuosi, kad tai tik nesusipratimas ir kitą kartą kai ragausiu šį alų viskas stos į savo vėžias.

1 komentaras:

  1. Nestumk cia ant to alaus, per tave zmones klaidinga nuomone susidarys. Matosi, kad prie milteliu priprates. Mes savo bare turime Algio su medumi alu, atvaziavo uzienieciai, tai kai paragavo, pasake kad niekur tokio alaus dar neragavo. Is tikruju tai isskirtinis alus, tikras ir tirstas, su keistu, bet ypatingu skoniu. Beje, ir labai pigus.

    AtsakytiPanaikinti