Translate

2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Astravo alus

Atėjus naujiems savininkams linksmuosius vyrukus ant daryklos sienos pakeitė sparnuotas erelis. Jei tik tokios permainos tai tegul, bet mane kaip alaus mėgėją domina ten verdamas alus. Ponoras virė gan skanų, savotiško, tik šiai daryklai būdingo skonio alų. Nors dar ir dabar kai kuriuose prekybos centruose  galime įsigyti šios jau nebegyvuojančios ( tokiu pavadinimu ) alaus daryklos produkcijos. Man skaniausias buvo " Kaimiškas nefiltruotas "alus (  http://mgkolekcija.wordpress.com/tag/kaimiskas-nefiltruotas-alus/ ). Kadangi norėjau paragauti būtent " Astravo alus" produkcijos, o jos kaip ir kitų mažųjų daryklų, lengvai nerasi, tai pasitaikius pirmai progai aplankiau jų firminę parduotuvę-barą. Firminių parduotuvių pliusas yra tas, jog ten galima pigiai įsigyti tikrai kokybiško alaus, va ir šį kart už alų mokėjau po 1,80 Lt. Na o dabar apie ragautą alų:


"Astravo lager" - šiame aluje jaučiasi visko po truputi: truputis mielių, truputis salyklo, šiek tiek apynių kartumo. Žodžiu gerai subalansuotas, lengvas 5 % stiprumo, šviesus alus.
Aš visą laiką galvojau, jog tamsus alus turi būti bent 6% stiprumo, bet štai ragauju "Astravo dunkel", o jis teturi 4,2 %  ir nustembu. Laipsniai parodo viską: tai labai lengvas, rusvos spalvos alus. Paragavus pasijunta skrudinto salyklo skonis, kuris šiek tiek primena kavos skonį. Alus lengvai kartokas ir tikrai nesutikčiau su užrašu etiketėje ".....maloniai tirštas....." juk kaip gali toks silpnas alus būti tirštas? Kai toks stiprumas tai visos tirštinančios medžiagos seniai išfiltruotos belikęs tik vanduo. Kas mėgsta tamsų alų, manau šį tik paragaus ir pamirš, na o man jis pasirodė visai nieko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą