Translate

2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Pigus alus, bet ar geriamas?

Šiuo metu  Marijos žemė užtvindyta įvairių rūšių alumi. Dabar prekybos centruose gali rasti kokio tik nori skonio alaus. Jei netenkina lietuviškas visada rasi didelį pasirinkimą importinio. Alus prieinamas kiekvienam pirkėjui, nori brangesnio - prašau, nori pigaus - yra ir tokio. Man senai kirbėjo mintis, koks to pigiausio alaus skonis, iš ko jis pamintas ir ar yra geriamas? Dabartinį mano pasirinkimą lėmė alaus kaina ir tai, kad jis būtų pagamintas pagal kokio nors prekybos centro užsakymą. Pirmoji mintis šovusi į galvą, jog šis alus gaunamas praplovus bačkas, bet juk taip nebūna. Tada prisiminiau vieno bičiulio pasakojimą kaip gaminamas pigus kečupas ir tai pritaikiau alui. Taigi: ateina kokio nors prekybos centro atstovas į alaus daryklą ir sako: " Man reikia, kad alus kainuotų tiek ir tiek, žodžiu būtų pigiausias". Tada alaus daryklos komercijos skyrius paskaičiuoja: salyklas bus pigiausias, apynių tik koncentratas, dar truputis mielių ir viską užpilsim vandeniu, nedarysim jokios reklamos, apipavidalinsim kaip tarybiniais laikais ir prašau - va jums pigus alus.
 Taigi pristatau keturiuose pagrindiniuose prekybos centruose platinamą alų.
  Pats pirmas kurį ragavau buvo "Walter" šio alaus stiprumas 4,2% ir gamina jį " Volfas-Engelman". Alus smarkiai gazuotas, visiškai beskonio, tai šviesus alus. Galvojau per dieną visus išragausiu, bet po šio man smarkiai sukilo skrandžio rūgštys, tai nutariau degustaciją atidėt.
  Kitą dien atsidariau "Cento alų" - 4,2 stiprumo, gamintojas " Kalnapilio-Tauro grupė ". Šis pasirodė šiek tiek skanesnis nei vakarykštis  "Walter". Bet ir vėl tas pats su skrandžio rūgštim. Alus šviesus, smarkiai gazuotas, geri kaip vandenį skiesta alum.
 "Norfos šviesusis 5,0%" gamintojas "Kauno alus" ir "Optima linija alus 5.1%" gamintojas "Gubernija". Šios dvi alaus rūšys niekuo nesiskyrė nuo pirmųjų dviejų.
Taigi apibendrinant: tai labai silpnas, šviesus ( vos neskaidrus ), smarkiai gazuotas ir bent jau man visiškai beskonis alus. Ir dar - prieš vartodami nepamirškit vaistų mažinančių skrandžio rūgštingumą.



4 komentarai:

  1. idomi iniciatyva apzvelgt biudezetini alu. Asmeniskai, as galiu gerti tik Norfos alu is situ visu. Jis bent kazkiek primena normalu Kauno alu. Aisku, skiestas...
    Idomu butu jei kada ateityje padarytumete platesne apzvalga, bet tik su importiniu biudzetiniu alumi. Kazkada, kazkuriame bloge buvo panasi apzvalga, kuri vadinos mazdaug: "Ka pirkti tusofkeje, kai reikia daug ir pigiai pagirdyti draugus".
    O pasirinkimas platus - vien Maximoje: Apostel Brau, Germania, Wolters Pilsener, Velentins. Vynotekoje: Paderbborner. Iki parduotuveje: Zlate ceske pivo bei Brouczech (abu buna tik bambaliuose, bet pastarasis sutinkamas tik Cento parduotuviu tikle (dabar pervadintam i IKI-cento). P.S. Sitas alus idomus tuo, kad analogo jam sunku surasti. Greiciausia del specifiniu apyniu, kurie suteikia alui labai kartaus saldumo skoni (kaip ir visa sios daryklos (NOVA PAKA- Cekija) produkcija. Deja, 0,5l sios daryklos alaus buteliu jau seniai neber Lietuvoj (greiciausia del mazos paklausos) )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už platų komentarą, kadangi po vasaros alaus naujienų tikrai sumažės, tai būtinai pasinaudosiu jūsų pasiūlymu ir aprašysiu pigų importinį alų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is situ geriausias optimos linijos alus. Kodel? Todel kad jis pigus kaip ir visi like, bet jo maziausiai reikia norint apsvaigti (kadangi jo stiprumas 5,1%) :D skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tai dažnai perku Cento alų. Kartą nuspirkau įvarių rūšių alaus. Faxe, kalnapilis ir tt. ir lyginau ji su cento, skardinėse. Skonis tas pats. Jokios rūgštys man nuo jo nekyla. CENTO - geriausias iš geriausių!!! ;))

    AtsakytiPanaikinti