Translate

2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Viržinis sezoninis gruit elis

6/365
"Viržinis sezoninis gruit elis 4,5%". Vos spėjau nusipirkti šio alaus, nes simpatiška barmenė ( Špunka, Panevėžyje) pasakė, kad šis alus jau į pabaigą. Pagalvojau, kad turėtų būti kažkuo ypatingas, kad taip greit išpilstė. Prieš ragaujant iškilo pora klauusimų: kas tie viržiai ir kas per velnias tas gruit elis? Taigi: viržiai - nedideli, rausvai žydintis krūmokšniai, puikiai tinkantys liaudies medicinoje,nes turi daug gydomųjų savybių bei alui gaminti, nes kartūs kaip apyniai.Gruit elis - alus kuriam pagaminti naudojamos įvairios žolelės (viržiai, kraujažolės, kadagiai, rozmarinas, kietis).
  Na, o dabar apie alų: tai šviesiai rudos spalvos, beveik neputojantis alus. Salstelėjusio miežių salyklo kvapo, juntamas karamelės aromatas. Paragavęs pajutau lengvą kartumą, geriant alus atrodo toks sunkus, tirštas. Daugiau nieko ypatingo nepajutau (o gal taip ir turi būti, juk viržių iki šiol neteko ragaut) tiesa pasakius tikėjausi kažko daugiau.

3 komentarai:

  1. Prieš savaitę apsiskaitęs naujai atrastuose bloguose ir aš nuskubėjau į iki tol man nežinomą "Tauros" tašką šio alaus pirkti.
    Alutis išties įdomus ir visai skanus, bet labiau vasariškam atsigaivinimui skirtas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S.: http://goo.gl/nGUqM

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na manau alus visais metų laikais tinka:) aišku vasara ypač:) tik, kad tokį išvirt reikia vasaros galo ulaukt, kad viržių prisirinkt.

    AtsakytiPanaikinti