Translate

2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Karpynės "Draugų" alus

Daug kartų teko pravažiuoti pro kaimo turizmo sodybą "Karpynė" ir paragauti ten verdamo alaus, tik per skubėjimą niekaip nerasdavau laiko joje stabtelėti. Ir kaip buvau nustebęs, kai prieš didžiąsias metų šventes eidamas į centrinį Panevėžio turgų parduotuvės prekiaujančios įvairia žuvimi  vitrinoje pamačiau iškabą, jog čia galima įsigyti "Karpynės "Draugų" alaus". Žmonos maisto prekių sąrašą atidėjau į šalį ir nieko nelaukęs už 9,20 Lt. ( 4,60 Lt./1 l.) įsigyjau abi ten buvusias alaus rūšis.
3/365
"Karpynės Draugų šviesusis alus" Alaus stiprumas 4,6 alk., silpnai gazuotas, vario spalvos. Atidarius pasklinda gaivus citrusinių vaisių aromatas persimaišęs su miežių salyklo kvapu. Dėl sudėtyje esančių karčiųjų apynių, alus kartokas. lengvas kartumas pagrindinis šio alaus veidas. Kiek vėliau poskonyje atsiranda ir miežių salyklo skonis.













4/365
"Karpynės Draugų tamsusis alus"5,5 alk. stiprumo, tamsus lyg naktis, silpnai gazuotas. Paskutiniu metu pastebėjau, jai jau parašyta, kad alus sudėtyje yra karamelinio salyklo, tai tikrai aludariai jo nepagailėjo ir įdėjo su kaupu. Šio alaus ir kvapas, ir skonis pilnas karamelinio salyklo. Man pasirodė, kad gerčiau labai saldžią,atvėsusią kavą.














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą