Translate

2012 m. kovo 13 d., antradienis

A. le Coq "Organic beer"

  Pastaruoju metu kai maisto pramonę užvaldė visokie parabenai, E621, natrio benzonatai ar kiti šlamštai, į dienos šviesą pasaulyje bando prasimušti ekologiniai produktai. Kuriami ekologiniai ūkiai, atidaromos ekologinių produktų parduotuvės, kuriose apstu sveiko, neužteršto maisto. Tiesa kaina šių produktų ženkliai didesnė nei tų, kurie pagaminti ar užauginti panaudojant "truputį" chemijos. Jei atvirai tai visa ši ekologinė mada, mano manymu, tėra tik dar vienas būdas pasipelnyt.
  Eilinį kartą užsukus į vieną iš prekybos centrų Estijoje, ten radau alaus daryklos A.Le Coq naujieną "Organic beer".  Aha organinis tai reiškia ekologiškas. Ir išties, šiek tiek pagooglinus paaiškėjo, kad: organiniais gali vadintis tokie produktai kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 95 % (o kas tie likę 5% ???) natūralių žaliavų, visi produktai turi būti išauginti tik ekologiškuose ūkiuose, kurie nenaudoja jokių pesticidų ar kitų chemikalų, sudėtyje galimi tik natūralios kilmės konservantai.
  Šis alus netgi turi ekologinį sertifikatą EE-OKO-02 ( kas nori gali pasiskaityti http://www.organic-world.net/estonia.html ).
  Na ragaujam ir valomės nuo chemijos. Šviesus, labai lengvas alus (4,5 %), iš pirmo žvilgsnio alus smarkiai gazuotas, bet geriant burbuliukai pradingsta. Tik pradarius pasijuto smarkus salyklo kvapas, kuris paragavus mįslingai dingo. Alus -  filtruotas, vadinasi visa sveikatai  naudinga ekologija pradingusi.Šis alus tik labai nežymiai išsiskiria iš kitų, mažiau ekologiškų, savo "giminaičių". Turiu tokią nuojautą, jog kažką panašaus pasiūlys ir Volfas-Engelman, juk šias daryklas valdo suomių koncernas "Olvi", o tada jau lietuviams kabins makaronus apie "ekologišką alų".

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą