Translate

2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Širvenos bravoras

"Širvenos bravoras"- viena iš keletos alaus daryklų įsikūrusių Biržų krašte.  Norint paragauti šios daryklos produkcijos nereikia ieškoti pačios daryklos, užtenka apsilankyti specializuotose parduotuvėse-pilstyklose     ( http://sirvenosbravoras.lt/demo/kur-paragauti/ ), ar užsukti į mažesnes maisto prekių parduotuves. Žiūrint į etiketę mano dėmesį patraukė štai toks užrašas  "išvirtas malkomis".
Perskaitęs pagalvojau: tai va kodėl dingsta medžiai tose vietose kuriose kadaise rinkau grybus, pasirodo miško plotai yra iškertami mūsų troškuliui numalšinti. Galvoju, kad tai tik reklaminis triukas, nes įtariu, kad dujom kūrent būtų daug pigiau. Reiks prie progos nuvažiuoti į šią daryklą ir pamatyt ar išties ten stūgso malkų stirtos.

"Dundulio Marzenas" - tai 5.0 % stiprumo, kvietinis alus. Kol kas jis tik pilstomas, gal ateityje bus galima įsigyti jau išpilstyto. Alus šlapio smėlio spalvos, matosi nuosėdos. Alus rūgštokas, jaučiasi citrinų skonis. Nežinau ar dėl to, kad šis alus pilstomas, bet man jis pasirodė kažkoks išsivedėjęs, nelabai aš pajutau tą kvietinį salyklą ir mieles.
"Dundulio Balamuc 5,0%"- originalus ir juokingas alaus pavadinimas. Tik atidarius butelį po kambarį pasklinda malonus miežių salyklo aromatas ir taurė prisipildo smėlio spalvos, lengvai gazuotu alumi. Tik įpylus puta taurės viršuje atrodo tiršta, bet ji ilgai neužsilaiko. Labai švelnus alus, matosi plaukiojančios nuosėdos. Po kurio laiko pradeda lipti lūpos. Dar galima pajusti citrinų skonį.
 "Dundulio Grynas" nežinau ar tai sutapimas, bet visi šiandien ragauti šios daryklos alūs turi 5% stiprumo, ne išimtis ir šis. Tai nefiltruotas, nepasterizuotas su nuosėdomis alus. Labai gerai išreikštas miežių salyklo skonis. Alaus spalva tokia pati kaip ir prieš tai ragautų - šlapio smėlio. Alus lipšnus, lengvai kartokas, mažai gazuotas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą