Translate

2012 m. spalio 7 d., sekmadienis

Latvijas alus ( 2 )

 Po apsilankymo pas kaimynus, parsivežiau 3 butelius alaus, mano pasirinkimą lėmė nauji kamšteliai (kolekcionuoju alaus kamštelius). Taigi trumpai apie ragautą alų:
"Aldaris gaišais"- alaus stiprumas 5 %. Kadangi nieko ypatingo iš šios daryklos nesitikėjau, tai ir šis alus manęs visiškai nenustebino. Alaus spalva šviesiai geltona, beveik skaidri. Vos vos jaučiasi apynių kartumas, smarkiai gazuotas, alaus kepurė labai greit išnyksta. 













"Lačplėsis gaišais" - 5%. Geltonos spalvos alus. Vienintelis skirtumas nuo prieš tai ragauto pagrindinio konkurento (Aldaris gaišais) yra tame, kad šiek tiek jaučiasi miežių salyklo skonis. Daugiau viskas tas pats: gazuotas, niekuo neišsiskiriantis, be putos.












"Užvanieks"- 4,2%, tik pradarius butelį pasklinda miežių salyklo kvapas, bet tai ir viskas, jis kaip koks Džinas iš lempos, ima ir išgaruoja. Tai visiškai beskonis ir bekvapis alus. Galvojau, kad mažesnės alaus daryklos gamina visiškai kitokio skonio alų, nei didieji jų konkurentai, bet pasirodo klydau. Šis visiškai niekuo nesiskiria nuo prieš tai ragautų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą