Translate

2013 m. spalio 18 d., penktadienis

Ir atėjo Dėdė derlius.....

 
Ruduo - derliaus metas: daržai pilni įvairių gėrybių, miškuos - kas ieško, tas atranda grybų, virtuvėse paruoštos atsargos keliauja į rūsius, kur ir taip vietos nebėra, vienu žodžiu - liaudis ruošiasi žiemai.. Lietuvos aludariai nutarė nelaužyti nusistovėjusios tvarkos  ir  į rinką paleido kelias alaus naujienas:
71/365
  "Vilkmergės Jauno derliaus", džiugu, kad tradicija tęsiama ir tai jau yra antras kartas kai Vilkmergės aludariai šio alaus gamyboje naudoja Lietuvoje užaugintus apynius. Tradicija pagirtina, bet apie alų nieko naujo negaliu pasakyti jis toks pat kaip ir pernai. Ir vėl nepajutau to, taip akcentuojamo, lietuviškų apynių karumo. Spalva ta pati - kaštonų, kvapas ir skonis tas pats - saldus, karamelinio salyklo, tiesa - alui šiek tiek pastovėjus, skonyje atsiranda  lengvas apynių kartumas.
72/365







 "Keltų english pale ale" - naujausias Švyturio tradicinės kolekcijos narys. Ir sakyčiau visai vykęs. Alaus stiprumas 5 proc., tai šviesus alus, balta puta ilgai išsilaiko taurės viršuje. Tik atidarius pasijaučia saldokas sirupo kvapas, kuris po kurio laiko transformuojasi ir jau galima pajusti apynius. Vos tik alus pasiekia skonio receptorius, iškart pasijunta neįkirus apynių kartumas. Puikiai subalansuota - apyniai neužgožia salyklo skonio. Bent jau man, tai kol kas šis alus yra geriausias iš visos Švyturio kolekcijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą