Translate

2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

"Dundulis" į Lietuvą siunčia armiją alaus naujienų

   Po "Dundulio" vardu slepiasi du alaus bravorai - "Širvenos bravoras" bei "Panevėžio alus", šios dvi daryklos taip dažnai mus- gero alaus mėgėjus, džiugina alaus naujienomis, kad vos spėji jas sugaudyti. Užsukęs į jų firminę alaus ir giros krautuvėlę "Špunka" visada randu ką nors nauja. Nenuostabu, kad po paskutinio apsilankymo mano šaldytuve atsidūrė 4 alaus naujienos.
5/365

Net ir neragavus alaus galima paspausti dešinę už įspūdingą alaus etiketę, originalesnės dar nesu matęs, tiesiog super. "Dubults IPA" 7,2 alk., vario spalvos, su menka, bet ilgai išsilaikančia alaus puta. Internete radau, kad "dubults" reiškia dvipusis, nenuostabu, jog ir šis alus toks yra. Gurkštelėjus juntamas stiprus apynių kartumas kuris po akimirkos įgauna salyklo skonį, o dar po akimirkos kaip bumerangas sugrįžta tas pats apynių kartumas.










6/365
"Wakatu golden ale" tik perskaičius alaus pavadinimą galvon šovė mintis apie tolimąją Australiją ar Naująją Zelandiją. Pasirodo nuojauta neapgavo, Wakatu - apynių rūšis kilusi būtent iš tų kraštų ir kurių galima rast šiame aluje. Alaus stiprumas 5,2 alk., puta balta, lyg Kuko kalno viršukalnė, drumzlina lyg kalnų upė alaus spalva. Ir skonyje ir kvape vyrauja apynių kartumas. Poskonyje atsiranda duonos skonis, dėja, bet medaus skonio neradau ir šiaip menkas pastebėjimas, jog šios daryklos alūs darosi kažkuo panašūs. Šis ir primena jau ankščiau kažkurį ragautą.








7/365
"Labas vakaras 5,0 alk.,"- alus atitinkantis visus porterio stiliaus standartus: tamsus it žiemos naktis. Atidarius pasklinda karamelinio salyklo aromatas, o paragavus iš kart jaučiasi kavos ir šokolado skonis. Kaip ir dera porteriui alus šiek tiek sunkokas ir lipšnus.
8/365
"Kiečių"- gruit elis, kurio stiprumas 5,6 alk., tai jau antrasis šios daryklos gruit elis. Kaip ir pirmasis ("Viržinis") taip ir šis tikrai vertas dėmesio. Iš pirmo žvilgsnio alus kaip alus, kaštonų spalva, mažai gazuotas, miežių salyklo kvapas, bet visa tai yra tol kol neparagauni. Alaus sudėtyje yra pelyno ir kiečių, pelynas yra ypatingai karti žolelė, todėl ir alaus skonį įsivaizdavau kartų. Nei kiek neapsirikau, vos tik alus pasiekia skonio receptorius pelyno kartumas pasirodo visam gražume, galvojau jog įpusėjus butelį kartumas sumažės, bet nei velnio, jis išlieka iki paskutinio gurkšnio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą