Translate

2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Lentynų apžvalga

15/365
Visą žiemą šio alaus paieškos buvo bevaisės, atrodė, kad ieškau adatos šieno kupetoj. Bet va, atėjus pavasariui vienas iš didžiųjų prekybos centrų pasistatė jį savo lentynose. Taigi: Gubernijos "Winter brew" alus turintis įspūdingą alkoholio tūrį, net 12 proc. Atidarius pasklinda kažkoks rūgštus kvapas, taip nuslopindamas norą paragauti šio kaštonų spalvos alaus. Kavos pupelių skonis, alus lipšnus, sunkus lyg koks kisielius, be to saldus ir su alkoholio poskoniu. Šis alus iš serijos: kartą paragavau ir užteks, antro butelio nebepirksiu.





16/365
"Rinkškių Juodasis 4,2 proc." - šios daryklos aludarių           bandymas padaryti kažką panašaus į "Guinness" alų. Vienintelis dalykas kas tikrai pavyko - tai juoda, lyg nafta alaus spalva. Vos vos gazuotas turintis kavos skonį bei kvapą. Ir tai viskas kas yra šiame aluje.






17/365

"J.W.Reincke" alus skirtas "Švyturio" alaus daryklos įkūrėjui pirkliui J.W.Reincke, kuris prieš 230 metų Klaipėdoje pradėjo virti alų.
 Šis alus 5,0 proc. stiprumo, aukso spalvos su korėta balta puta, kuri ilgai neišsilaiko. Atidarius pasklido saldus medaus kvapas, skonyje vyrauja miežių salyklas,"proproproproanūkiai" išvirė lengvą, vasarišką alų.

18/365
"Fortas Meister 5,2". Užrašas galinėje etiketėje skelbia, jog "šis alus pagamintas kaip sau", tai reik suprast, kad buvo įdėta visa dūšia ir alus bus išties fantastiškas. Bet tada man natūraliai iškyla klausimas: tai kiti šios daryklos alus padaryti belekaip? Dėja realybė visai kitokia, alus bekvapis ir beskonis, poskonyje vos juntamas salyklas. Šis alus visiškas Volfo-Engelmano aludarių fiasko, senai taip buvo nugrybauta į lankas.

2 komentarai: