Translate

2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

"Biržų alaus" penketukas


 Pagaliau ir "Biržų alus" žengė į aukštesnį lygį pradėdamas alų pilstyti į stiklinę tarą, tiesa šiuo metu, tokioje taroje, alaus dar verta gerai paieškot.


22/365
 "Dorto" - pavadinimas tikriausiai kilęs nuo alaus stiliaus ( Dortmunder lager ). Tai 5,7 proc. stiprumo alus, kurio gamybai buvo panaudoti žirniai, o tai jau šiek tiek intriguoja. Aukso spalvos, mažai prisotintas angliarūgšties, nors Dortmunder stiliaus alus turėtų gausiai putoti. Malonus miežių salyklo kvapas ir lengvai karstelėjęs apynių skonis, poskonyje atsiranda salstelėję citrusiniai vaisiai.

23/365
 








"B&B" - ką šios raidės reiškia tik  "Biržų alaus" marketingas težino. Gintaro spalvos, taip pat mažai gazuotas alus. Pradedant pilti, pasijunta lengvas citrusinių vaisių ir karamelinio salyklo kvapas. Vandeningas, saldokas karamelinio salyklo skonis su karstelėjusiu apynių poskoniu. Nors sudėtyje yra kažkokių mistinių žolelių, bet šiame aluje aš jų neaptikau. Alaus stiprumas 5,6 proc.
24/365

 "Šviesusis"  (Munich Helles lager) - 4,9 proc. stiprumo, labai daug nėra ką ir pasakot, aukso spalvos, jau daugiau putojantis. Salyklas vyrauja ir kvape ir skonyje, poskonyje atsiranda apynių kartėlis. Lengvas alutis ir tiek.


25/365









"Grafo" (American Premium lager) - 5,2 proc., stiprumo alus. Ta pati aukso spalva, bet kvapas jau įdomesnis: jaučiasi salstelėję kukurūzai. Kukurūzai persimaišę su karameliniu salyklu - toks šio alaus skonis.


26/365


"Tamsusis" (Munish dunkel lager) 6,0 proc. stiprumo.  Visur vyrauja karamelinis salyklas, tiesa saikingai panaudotas jo nei per daug, nei per mažai. Nors ir yra 6 proc. stiprumo, bet gerdamas to nepasakysi. Lengvas alus.




2 komentarai:

  1. Pirkau Birzu alaus, firmineje parduotuveje, birzuose

    AtsakytiPanaikinti
  2. This is my first time i visit here. What an amazing post. i like it so much :)
    This site is so useful. I think this is a active site. I like to promote my link there.
    To made traffic on my site, this is a perfect site. So I like to share my link there.
    Please visit my site and give like, comment & share.
    My site link is:
    https://royalbangali.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/groups/1930403440374075
    https://www.youtube.com/channel/UCvb6gvLwHuXRrenMrzbwd8A?view_as=subscriber
    https://twitter.com/bangali_royal

    AtsakytiPanaikinti