Translate

2012 m. sausio 24 d., antradienis

Latviškos Kalėdos arba Latvijas Kaledošana alus

    Tuoj po didžiųjų metų švenčių teko apsilankyt pas brolius latvius, ir kaip visuomet kai tik ten nuvykstu tuoj puolu apžiūrėt prekybos centrų lentynas, gal kartais kokį naują alaus kamštelį braliukai bus išleidę, bet kaip ir daugumoj kartų tenka nusivilti. Tada perku alų kurio dar neragavau, o pasirodo nesu ragavęs Latviško Kalėdinio alaus.  Taigi ragaujam...



Aldaris Žiemas tumšais alus, matytas praeitais metais, bet tik dabar ragaujamas. Alus tamsus, tiksliau pasakius beveik juodas. Tik atidarius pasklinda gaivus neaiškių žolelių aromatas, o ir paragavus tas aromatas įgauna ir skonį, aš nieko daugiau nepajaučiau tik tą kažkokių žolelių aromatą, ( reiks prisipirk prieskonių ir tobulintis), bandžiau per google išsivers etiketę, bet ir tai nepadėjo. Na tiek to "užaugsim" atskirsim visokias žoleles. Pats alus pasirodė kažkoks nei tai kartus, nei tai saldus ( karčiasaldis). Nors ir tamsus, bet šis alus man patiko nes tikrai yra originalaus niekur dar neragauto skonio.









Cesu ziemas Porteris, alkoholio koncentracija 6,2 spalva kaštoninė ( ir kas sugalvojo, kad Kalėdinis alus turi būti tamsus), šiek tiek jaučiasi degintas salyklas, bet tai ir viskas, nei kažkokio ypatingo aromato, nei naujo skonio, tamsus porteris ir tiek. Nors čia priėjo .... mano antroji pusė ( per metus išgerianti maksimum 0,5 l. alaus per metus ) ir paragavus pareiškė, kad alus yra labai jau kartus ir kažkoks sunkus, tirštas ( kur ji
 tą kartumą įžvelgė ??? ) Man šis alus įspūdžio nepaliko

















   Pasirodo dar yra Ziemassvetku alus 6,6% kurį gamina alaus darykla Bralis, bet šio alaus aš neradau, čia tikriausiai ta pati situacija kaip ir su mūsų mažaisiais, reik gerai paieškot norint paragaut.

 Paldies par jūsu uzmanību!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą