Translate

2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Alus iš Pakruojo (1 dalis)

  Važiuodamas pro humoro, alaus ir varnų sostinę Pakruojį nutariau sugaišti kelias minutes ir vakarui parsivežti tenykščio alaus. Labai nustebino prie įvažiavimo į miestą stovintys tušti stulpai ant kurių seniau tupėjo metalinės varnos, pagalvojau, kad jos nuimtos pagražinti ar restauruoti, bet pasirodo ne, čia eilinį kartą įsivėlė politikieriai. Dešimtmetį ramiai tupėjusios varnos naujai miesto valdžiai neįtiko ir ji nutarė jas nuimt. Na, bet į peripetijas nesigilinsiu, o ragausiu alų. Įvažiavęs į miestą pradėjau galvot: " nuo kurios alaus daryklos pradėti? ", Pakruojyje bemaž kokios 4-5 alaus daryklos, daugiau gal tik Biržuose. Taip besvarstydamas atsidūriau prie alaus daryklos "Davra" parduotuvės ( J.Paukštelio g. 9 ). Parduotuvėje galima įsigyti ne tik alaus bet firminių alaus taurių.  Kadangi nesu stipraus alaus mėgėjas tai nusipirkau dvi silpnesnes alaus rūšis: Daujotų ir Linksmieji vyrukai. Taigi apie kiekvieną atskirai:
"Daujotų alus" - patobulintas buvęs "Liuks" alus, ( kažkada teko ragaut šį alų, bet skonio neatsimenu). Šis alus išpilstytas į tris skirtingus to paties litražo butelius: stiklinį su keramikiniu kamščiu, plastikinį ir BBH butelį kurį aš ir nusipirkau, nes iš plastiko gert nesinorėjo, o stiklinis su keramikiniu kamščiu ženkliai brangesnis.  Taigi "Daujotų alus" man pasirodė silpnai gazuotas, šviesus, labai lengvas alaus, šis alus pasižymi kažkokiu man nauju skoniu kurio nerasi aluje pagamintame lietuviškos alaus pramonės gigantų. Šis alus man metų atradimas, kitą kart kai būsiu Pakruojyje būtinai dar kart nusipirksiu.







"Linksmieji vyrukai" - alus pavadinimas labai nuotaikingas toks šiltas, juk linksmai nusiteikę vyrukai nieko blogo iškrėst negali, tai ir alus turėtų būti skanus. Ir iš tiesų  alus - silpnai gazuotas, šviesiai rudo atspalvio, lengvai salstelėjęs. Visas šias savybes jam suteikia karamelinis salyklas iš kurio padarytas alus.
  Kaip pirmam kartui Pakruojo aludariai nenuvylė, todėl būtinai dar apsilankysiu kitus šio miesto aludarius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą