Translate

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Kupiškio alus

  Kadangi jau saulė vis ilgiau mus lepina savo spinduliais, tai savaitgalį nutariau paskutinį kart užlipti ant ledo ir pasimėgaut poledinės žūklės teikiamais malonumais. Žvejybai pasirinkau Kupiškio marias, ten visą laiką galimą pagaut neblogų karšių, kurie vytinti labai tinka prie alaus. Važiuodamas į priekį Kupiškio mieste, Gedimino g. šalia maximos pamačiau pilką nedidelį pastatėlį ant kurio buvo parašyta "Kupiškio alus", va tai nuskilo pagalvojau, ir žuvies pagausiu, ir alaus paskanausiu. Bet dėja, aš važiavau 7 ryto, o parduotuvė dirba nuo 8-os. Na nieko atgal gryždamas įsigysiu. Žuvies daug nepagavau, bet alaus truputį parsivežiau. Taigi: "Salaus alus", alaus stiprumas 5,0 %, drumsta spalva, matosi nuosėdos kas byloja, jog alus nefiltruotas, tik pradarius visa angliarūgštė išgaruoja, įpylus į taurę susidaro menkutė puta. Paragavus jaučiasi sodrus miežių salyklo skonis, alus palieka sotumo jausmą. Skanus lengvas alus, kurio verta paragauti.
"Kupiškėnų šventinis alus 5,2%"- originali pakuotė ir dar originalesnis butelio uždarymas, alus butelio viduje užrakintas šampano kamščiu. Alus - tamsiai rudos spalvos, kuri išgaunama iš skrudinto salyklo, paragavus nežymiai jaučiasi karamelės skonis kurį nukonkuruoja kavos pupelės. Kavos skonis ir sudaro pagrindinį šio alaus skonį. Alus nefiltruotas, labai silpnai gazuotas. Pats alus super, tik va uždarymą reiktų keist į tradicinį, gerai, kad alų ragavau namie, o jei būčiau ragavęs gamtoje?  Iš kur gaut kamščiatraukį?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą