Translate

2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Vis par to alo

  Paskutinis filmas apie alų buvo sukurtas 1969 m. jį režisavo Kazys Musnickas, filmas vadinosi "Alum lijo". Ir dabar praėjus 43 metam visi alaus mėgėjai vėl gali džiaugtis dokumentiniu filmu apie lietuvišką alų, jo istoriją. "Vys par to alo" taip vadinasi naujasis dokumentinis filmas kurį režisavo Arvydas Barysas.
  Kadangi esu iš Aukštaitijos sostinės tai ir filmo premjerą žiūrėjau savom mieste. Nors Aukštaitija ir vadinama Lietuvos alaus centru, bet pažiūrėt šį išties nuostabų filmą susirinko vos 20 žiūrovų, įskaitant filmo kūrėjus, baro, kuriame buvo rodomas, darbuotojus. Nieko nuostabaus neužaugo Panevėžyje, nauja karta kuri domėtusi Lietuvos kultūra, jos istorija. Filmas supažindina su Lietuvos aludariais gaminančiais alų pagal protėvių receptūrą, jame gausu nuostabių kraštovaizdžių.
Iš filmo įdėjinio vado Vidmanto Laurinavičiaus išgirdau, jog ateityje bus kuriama ir antra filmo dalis, taigi lauksiu su nekantrumu. O tiems kas nematė patariu nepraleist unikalios progos susipažint su Lietuvos alaus kultūra.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą