Translate

2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

"Blindos" trejybė

Kadangi Kalėdinių alaus naujienų mūsų apsnigtoje Lietuvėlėje taip ir nebuvo, tai nutariau paragauti jau seniai Lietuvos padangėje esantį, bet mano dar neragautą "Blindos" serijos alų. Nieko ypatingo iš šio alaus nesitikėjau ir buvau teisus.
32/365
"Blindos ekstra 5.0" - aludariai nurodo keturis punktus koks turi būti šis alus: 1. alus turi būti aukso spalvos, su šiuo teiginiu aš visiškai sutinku, alus išties aukso spalvos.
2. Alus turi turėti tankią, baltą putą. Va čia jau taip nėra, alaus puta balta, bet tikrai netanki, greičiau korėta.
3. Pasigedau apynių kartumo, nors pasak aludarių jis turėtų būti.
4. Salyklo aromatas, taip jis juntamas, bet teisybės dėlei reikia paminėti, kad negroja pirmuoju smuiku.
33/365










"Blindos tradicinis 6,0"  kaip ir laipsniais silpnesnis šio alaus brolis, šis yra aukso spalvos, gerai užputoja, bet puta dingsta per kelias akimirkas. Ragaujant juntamas kažkoks spiritinis salyklo skonis ir daugiau nieko ypatinga.
34/365





"Blindos stiprusis 7.5" iš visos trijulės šis alus turi savo veidą, jo skonyje juntamas apynių kartumas, bei salyklo kvapas. Kaip ir visi šios serijos alūs šis taip pat auksinės spalvos, balta, greit išnykstanti (tarsi gėdytus) puta. Įsipylus į taurę nereiktų skubėti skanauti, nes kai alus šiek tiek nusigazuoja jo skonis pasidaro daug malonesnis. Alkoholis esantis aluje kaip ir nejuntamas, bet jis lyg koks vaiduoklis tūno pasislėpęs ir ankščiau ar vėliau būtinai pasirodo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą