Translate

2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Lenkiškas alus

Prieš didžiąsias metų šventes teko lankytis netoli didžiosios kaimynės (Lenkijos) sienos, tad nutariau jei jau esu netoli, tai kodėl nepasisvečiavus. Kaip tariau taip ir padariau, pažiūrėjau, kad arčiausiai yra Suvalkai tai į juos ir patraukiau. Važiuojant lyg Suvalkų atrodė, kad kelias skirtas tik tolimųjų reisų vairuotojams bei lengvųjų automobilių ekipažams iš Lietuvos. Pasiekus kelionės tikslą ilgai nedvejodamas užsukau į pirmą pasitaikiusį prekybos centrą. Aikštelėje stovėjo kokie 95 % automobilių lietuviškais numeriais ir aš tą skaičių tik padidinau. Parduotuvėje pasijutau kaip namie aplink tik ir girdėjosi lietuviškas žodis. Kai visi į vežimėlius krovėsi dešras, mėsą, pieno produktus aš kaip tikras alaus mėgėjas patraukiau prie alaus. Pasirinkimas nekoks (vien didžiosios alaus daryklos), bet man gerai. Prisikrovęs alaus patraukiau link kasų, beeidamas dar prigriebiau vytintos dešros ( kuri pasirodė bemaž du kartus pigesnė nei tokia pat Lietuvoje) ir traškučių, (reikės gi kažko užkast prie alaus). Atstovėjęs kilometrinėje eilėje pajudėjau Lietuvos link, su kelione pirmyn ir atgal pas kaimynus užtrukau geras pora valandų.
"Žyviec niskoalkoholowe 1,1 %" - tai smarkiai gazuotas, gintaro spalvos alus, vos juntamas apynių kartumas, bet labai gerai jaučiasi miežių salyklas














"Lomža export niepasteryzowane 5,7 %" - silpnai gazuotas, neturintis alaus putos. Atidarius pasijunta silpnas miežių salyklo aromatas, kurio skonyje neradau, bet užtat aluje gausu apynių nuo kurių šis alus ypač kartus. Kiek pastovėjęs taurėje alus įgauna šiek tiek saldumo.













"Lomža export niefitrowane 5,7 %" - tai drumzlinos smėlio spalvos su tiršta balta puta alus. Miežių salyklo toli ieškoti nereikia nes tik atidarius jis pasijunta. Skonyje taip pat vyrauja miežių salyklas, taip pat galima rasti kepinto salyklo.


"Zlote lwy 5,6 %" - kai atidariau šio alaus butelį tai pagalvojau, jog viduje vanduo. Nesijautė jokio alui būdingo kvapo tik kažkoks lengvas rūgštelės kvapelis.  Tik pradėjus pilti išaiškėjo, jog tai tikrai šviesus, negausiai putojantis alus, turintis kartoką skonį bei lengvą miežių salyklo poskonį.












 "Miloslaw pszeniczne 5,5 %" -  kol neatidariau šio alaus galvojau, kad kvietinis alus yra baltos, drumzlinos spalvos, bet pasirodo, kad kvietinis alus dar gali būti kaštonų spalvos, mažai putojantis ir turėti salstelėjusį karamelės skonį bei lengvą kavos pupelių kvapą.
"Ksiažece zlote pszeniczne 4,9 %" - alus turi tirštą baltą putą, yra drumzlinas, lengvai gazuotas. Atidarius pasklinda saldus kviečių kvapas. Paragavus jaučiamas tirštas, saldus kviečių skonis, apynių kartumo jame nerasta.




35/365










"Argus El Bravos 6,0 %"  iš pavadinimo galima nujausti, jog tai bus alaus ir tekilos mišinys. Taip ir yra, šio alaus sudėtyje yra 63 % tekilos aromato sirupo, tik kad paragavus jokios tekilos nesijaučia. Atidarius pasklinda saldus citrinų kvapas. Įpylus į taurę šis alus gerai užputoja,  ragaujant visai nesijaučia alaus skonio, juntamas tik saldus citrinų skonis atrodo, kad gertum sirupą.



36/365
"Argus Miodowy 5,7 %" Tai šviesus, silpnai gazuotas, turintis tirštą putą alus. Kvape susimaišė medus ir kviečių salyklas. Paragavus juntamas puikia išreikštas medaus aromatas. Šis alus nei per saldus, nei per kartus, medaus skonis neįkirus, lyginant su lietuviškais analogais tai šis vienareikšmiškai mūsiškius vienu žingsniu lenkia.





37/365









"Argus naturalnie metny 5,7 %" Geltonai drumzlinos spalvos, greit užputoja, bet taip pat griet  puta ir išnyksta. Matosi plaukiojančios nuosėdos. Atidarius pasklido miežių salyklo aromatas, tiesa kažkoks rūgštokas. Pirmas gurkšnis sausas, kartus, juntami apyniai, vėliau kartumas dingsta ir atsiranda lengvas miežių salyklo skonis.



38/365


"Argus nepasterizowany 6,0 %" šio prekės ženklo alūs buvo savotiškai įdomus, kol neatidariau šio. Tai labai jau šviesus alus, kad neįžeist aludarių nerašysiu ką man šio alaus spalva primena. Apart miežių salyklo skonio ir kvapo jame daugiau nieko nėra. Visiškai neįsimenantis alus.

2 komentarai:

  1. Būnant Lenkijoje rekomenduočiau pirkti ir skanauti porterius, kurie yra verti alaus mėgėjo dėmesio. Pvz OKOCIM PORTER paliko labai gerą įspūdį...

    AtsakytiPanaikinti