Translate

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Kalnapilio "White select"

13/365
  Kažkada pagalvojau: visi didieji ir ne tik, aludariai verda kvietinį alų, o Kalnapilis kažkodėl ne. Tuo metu pasirodė keista, kodėl toks gigantas nenori atsiriekti pyrago dalies ir neverda kvietinio alaus. Šiemet "Kalnapilis" pasitaisė ir įšoko į kvietinio alaus traukinį. Taigi: pirmoji šių metų alaus naujiena -  "Kalnapilis White select" 5,0 proc. alkoholio. Vos tik pradedi pilti alų į taurę ore pasklinda švelnus kvietinio salyklo bei citrinų kvapas. Burbuliukai esantys aluje veržte veržiasi į taurės viršų, taip sudarydami baltą, korėtą, bet trumpalaikę alaus putą. Skonyje, kaip ir dera kvietiniam alui, vyrauja salyklas ir citrina. Tai lengvas, švelnaus skonio alus, citrinų skonis nėra įkyrus ir nesukelia rūgštingumo.
  Tik vieno nesuprantu, ar lietuvių kalbos žodynas toks jau skurdus, kad alų reik pavadint angliškai bei parašyt didžiosiomis raidėmis, o lietuviškas paaiškinimas, lyg gėdijantis, parašytas mažomis lietuviškomis raidelėmis. Kiek atsimenu, ši darykla  jau ne pirmą kartą savo alui suteikia anglišką vardą buvo  ir "Red", ir "Black". Nežiūrit į šį nesusipratimą, alus visai nieko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą