Translate

2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Pernykštės "Švyturio" naujienos

  Pasak liaudies išminties - geriau vėliau, negu niekad. Taip šį kart pasielgiau ir aš, nors visi šie alūs atsirado prieš gerus du mėnesius, bet paragavau tik dabar.
9/365
"20 statinių", šio alaus gamintojai rekomenduoja  alų gerti iš vyno taurės, nedrįstu nepaklusti jų valiai ir pilu alų į vyno taurę. Juoda lyg naktis alaus spalva, silpnai gazuotas todėl mažai putojantis. Pradedant pilti į taurę pasklinda švelnus viskio aromatas. Pagrindinis šio alaus skonis - kavos pupelės ir tik poskonyje galima įžvelgti lengvą viskio skonį. Kaip ir dera tokio stiprumo alui ( 7,9 alk.) jis yra sunkus, riebus.
10/365











"Nežinomas krantas" alaus stiprumas 6 proc., karamelinis salyklas ir džiovintos slyvos - toks pagrindinis šio alaus skonis. Alus silpnai gazuotas, kaštonų spalvos. Po kurio laiko poskonyje atsiranda rūgštumas.
11/365




"Ungurio kojos" - 5,3 proc. vario spalvos. lengvai karstelėjusio miežių salyklo skonio alus. Silpnai gazuotas, be putos. Galima užuosti apynių, bei juodųjų serbentų kvapą.
12/365











"Bėganti kopa 4,5 alk." - witbier, arba kvietinis alus lietuviškai. Dėl gausios angliarūgšties alus gerai putoja, tiesa balta puta pabūna vos kelias akimirkas ir išyksta. Šis alus niekuo neišsiskiria nuo kitų Lietuvos parduotuvėse esamų kvietinio alaus rūšių. Vienintelis skirtumas tai šio alaus kaina, 3,99 Lt už 0,33 l., sakyčiau kiek daugoka.  Skonyje vyrauja kvietinis salyklas bei citrinos. Kvapas salstelėjęs citrinų. Taigi niekuo neišsiskiriantis.

Reziumuojant galima pasakyti tik tiek - originalūs ir 10 balų verti tik alaus pavadinimai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą