Translate

2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

Alaus miksai

 Kai alaus pardavimai dėl vienokių ar kitokių priežaščių Lietuvoje krenta, alaus daryklos ėmė ieškoti būdų kaip neprarasti pelno, ir panašu, jog  bent jau šį sezoną jie surado aukso gyslą. tai alaus miksai. Ši alaus kategorija skirta jaunajai Lietuvos kartai, kuriai limonadą gerti jau nelygis, o alus jiems dar neskanus. Todėl į pagalbą su troškuliui ateina alaus kokteiliai, kurių paskutiniu metu priviso devynios galybės. Šiandien aprašysiu šiais metais pasirodžiusius alaus kokteilius.
56/365
Vilniaus alus "Granadine" šio alaus kokteilio stiprumas 3,5 proc., kaip ir priklauso tai raudonos spalvos gėrimas. Vos tik atidarius pasklinda miežių salyklo kvapas, jei ne užrašas "beer mix" pagalvočiau, jog tai puikus alus. Salstelėjęs  granatų kvapas atsiranda tik po kurio laiko. Paragavus pirma pasijunta miežių salyklas po to granatų skonis, ilgainiui granatų skonis įsivyrauja, o alaus skonio jau nebejaučiau.
57/365












Kalnapilio " Ice lemon & mint taste" 4.0 %" nors ir rašoma, jog šio gėrimo sudėtyje yra 80 proc. alaus, bet aš jo nei su žiburiu neradau. Vyrauja vienas ir pagrindinis saldžiarūgštis mėtų aromatas bei skonis.

58/365







"Kalnapilis Lite su greipfrutų sultimis 4,0 proc." ir vėl ta pati pasaka, jog sudėtyje 80 proc. alaus. Smarkiai praskiestų greipfrutų sulčių kvapas ir saldžiarūgštis skonis tai viskas ką pajutau ragaudamas šį alaus kokteilį.
59/365








"Utenos Radler orange 2,0 proc" viskas atitinka pavadinimą, spalva apelsinų, kvapas apelsinų, skonis apelsinų, tiesa dar vos vos juntamas alaus poskonis.
 
60/365







 "D-Light Blackcurrant 2,0 proc." Vos tik atidariau iškart pasklido juodųjų serbentų aromatas. Spalva  lyg kokio raudonojo vyno. Labai saldus juodųjų serbentų skonis ir jokio alaus skonio ar kvapo užuominų.

Reziumė - išgėrus daugiau nei vieną alaus kokteilių butelį problemos su rūgštymis skrandyje garantuotos, todėl jai kas žada padauginti alaus kokteilių, tai patariu iš anksto pasirūpinti skrandžio rūgštingumą reguliuojančiais vaistais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą