Translate

2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Ko gero stipriausias alus Lietuvoje

  Jau kuris laikas pasaulyje vyksta arši konkurencinė kova, kas išvirs stipriausią alų. Šiandien pirmauja škotų alaus darykla „Brewmeister“ išvirusi 65 proc. stiprumo alų "Armagedon". Panaši tendencija yra ir Lietuvoje, iš pradžių "Piniavos alutis" išvirė 12 proc. stiprumo alų "Stačias", po to sekė 14 proc. "13 Statinių" kurias išvirė "Vilniaus alus", labai gaila, bet abiejų neteko ragauti, na o dabar pasireiškė "Rinkuškiai" paleisdami į  Pasaulį savo šedevrą - 15 proc. stiprumo alų "Exclusive".  Ir kodėl Lietuvoje alaus pavadinimai angliški to niekaip nesuprantu? Pasak aludarių alaus stiprumas išgautas ilgai brandinant ir panaudojus specialias mieles.
61/365
Man asmeniškai, kažkaip nesiderina alus ir didelis alkoholio kiekis jame, bet tiek jau to, kaip sakoma "dovanotam arkliui į dantis nežiūrima".  Vos tik atidarius, ore pasklinda saldokas alkoholio kvapas, o įpylus į taurę jis tik dar labiau išryškėja. Nieko kito neužuodžiau apart C2H5OH. Alaus spalva identiška brendžio spalvai.  Jei nežinočiau ką geriu, tai tikrai pagalvočiau, kad taurėje alus skiestas su degtine. Alus tirštas, gurkšniai sunkūs, šio alaus neužsiversi ir neišgersi vienu ypu. Patariu gėrti  mažais gurkšneliais, taip tikrai žymiai skaniau ir tikrai išvengsite skrandžio šoko.
  O reziumuojant pasakysiu, kad tai šauni iniciatyva išvirti stiprų alų ir visa laimė vyndariams, kad atsirado įstatymas draudžiantis pilstyti stiprų alų į 2 l. bambalius. Skanaus!

1 komentaras: