Translate

2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Suomiškas "birzgalas"

  Bevaikščiojant po vieną didžiausių prekybos centrų ir akimis beganant alaus skardines, butelius, "bambalius" mano dėmesį patraukė nuo geltonos skardinės į mane žvelgiantis žmogelis. Prieinu ir matau, jog į mane nuo skardinės spokso J.A. Sandels'as (suomių karvedys, gynęs Suomijos garbę per jų karą su Rusija 1788-1790). Pagalvojau jei jau tokį žmogų deda ant skardinės tai ir alus viduje turėtų būt visai nieko. 
   Alaus darykla "Olvi", alus "Sandels 4,7%".  Taigi ragaujam: atidarius skardinę pasigirsta širdžiai malonus šnypštelėjimas, įsipylus į taurė alus sušvinta auksine spalva, bet tuo ir visa romantika baigiasi. Paragavus susidaro toks įspūdis, jog litras alaus yra praskiestas kokiais penkiais litrais vandens ir išpilstytas į skardines. Jokios angliarūgšties    ( ji tikriausiai tik atidarius išgaravo), jokio apynių ar salyklo skonio. Jei Suomijoj visas toks alus, tai užuojauta suomiams. Pirmas alus iš šios valstybės ir toks nusivylimas.Gaila.

3 komentarai:

  1. Tikrai per daug su vandeniu atskiestas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano manymu normalus sviesus, lengvas alus. Su jokiu Lietuvisku "alumi" net nebandyciau lyginti. Skonis svelnus, tai ne Lietuvos gamintoju actai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Suomijoj, alkoholis yra ribojimas :)

    AtsakytiPanaikinti